siemen-me.jpg

TAI­MI­KAS­VA­TUS

Jo hyvissä ajoin keväällä, tai jo ennen sitä, alkaa kotipuutarhurin mieleen puikahtelemaan ideoita tulevan kevään siemenkylvöistä ja taimikasvatuksesta. Ajatus kulkee kesään, jolloin voi ihastella kauniita, näyttäviä kukkaistutuksia, joissa on saanut käyttää itse kasvattamiaan taimia. Syksyllä kasvimaalta kerätty valmis sato saa hymyn huulille ja ehkä mieleen pujahtaa ajatus siitä hetkestä kun siemeniä maahan keväällä kylvi. 

Nyt täällä Välivainiolla on siemenvalikoima parhaimmillaan.

Löydät meiltä 498 eri kasvilajin tai -lajikkeen siemenet, mullat ja muut tai­mi­kas­va­tus­tar­vik­keet. Tähän alle on listattu muutamia tuotteita. Lisää löydät liikkeestämme.


TAR­VIK­KEI­TA TAI­MI­KAS­VA­TUK­SEEN

val1-me.jpg

KAS­VI­VA­LAI­SIN LED 60CM 15W

Energiaa säästävä LED-lista ja muuntaja. Listaan voidaan kytkeä kaksi LED-lisälistaa. Sopii esikasvatukseen ja lisävaloksi sisäviljelmille. Pituus 60 cm, teho 15 W, jännite 230 V. Värilämpötila 6400 K.

59,95 €

val2-me.jpg

KAS­VI­VA­LAI­SIN LED 85CM 23 W JATKO-OSA

Energiaa säästävä LED-lista ilman muuntajaa. Vain muuntajalliseen LED-kas­vi­va­lai­sin­lis­taan kytkettäväksi. Sopii esikasvatukseen ja lisävaloksi sisäviljelmille. Pituus 85 cm, teho 23 W, jännite 230 V.  Värilämpötila 6400 K. 

34,95 €

KAS1-me.jpg

PIE­NOIS­KAS­VI­HUO­NE MEDIUM

Kätevän kokoinen pienoiskasvihuone, joka sisältää 4 erillistä kuuden kennon levyä. Koko 30 x 24 cm.

7,95 €

KAS2-me.jpg

PIE­NOIS­KAS­VI­HUO­NE 57X24CM

Iso ja tukeva pienoiskasvihuone, jonka pohjassa on urat. Erinomainen esikasvatukseen tai hyötämiseen. Sopii 48 turvebriketille. Voidaan käyttää myös 3 kylvölaatikon tai ruukkujen kanssa. Koko 57 x 24 cm.

10,95 €

KASV3-me.jpg

PIE­NOIS­KAS­VI­HUO­NE LARGE

Suuri ja tukeva pienoiskasvihuone, sisältää 8 kappaletta syviä kennolevyjä ja niissä käytännölliset 6 kappaleen kennot.

13,95 €

RK1-me.jpg

RUUKKU 8CM MUOVIA 25KPL

Nelikulmainen muoviruukku esikasvatukseen. Sopii tai­mi­kas­va­tus­laa­tik­koon ja pie­nois­kas­vi­huo­nee­seen.

4,95 €

RK2-me.jpg

RUUKKU 11CM MUOVIA 10KPL

Nelikulmainen muoviruukku esikasvatukseen. Sopii tai­mi­kas­va­tus­laa­tik­koon ja pie­nois­kas­vi­huo­nee­seen.

4,95 €

RK2-me.jpg

RUUKKU 17CM MUOVIA 5KPL

Pyöreä, musta muoviruukku pistokkaiden esikasvatukseen, hyötämiseen tai ruukkukasvien ja perennoiden istutukseen.

4,95 €

KUI1-me.jpg

RUUKKU 8CM KUITU PYÖREÄ 12KPL

Kätevä esikasvatusruukku, joka on valmistettu kier­rä­tys­kar­ton­gis­ta. Tuote hajoaa luonnossa. Paketissa 12 ruukkua.

2,75 €

KUI2-me.jpg

KUI­TU­RUUK­KU 8CM 32KPL

Kuituruukku esikasvatukseen. Sopii erinomaisesti kylvölaatikkoon tai pie­nois­kas­vi­huo­nee­seen. Voidaan istuttaa suoraan maahan, johon ruukku maatuu. Valmistettu kier­rä­tys­kar­ton­gis­ta.

6,50 €

KUI3-me.jpg

KUI­TU­RUUK­KU 6CM  NELIÖ 20KPL

4-kulmainen kuituruukku esikasvatukseen. Sopii erinomaisesti kylvölaatikkoon, pie­nois­kas­vi­huo­nee­seen tai tai­mi­kas­va­tusa­lus­tal­le. Voidaan istuttaa suoraan hyvin kasteltuun maahan, johon ruukku maatuu.

2,75 €

KUI4-me.jpg

KUI­TU­RUUK­KU 5CM SARJA (2X12)

Kuituruukkukenno esikasvatukseen. Sopii erinomaisesti kylvölaatikkoon, pie­nois­kas­vi­huo­nee­seen tai tai­mi­kas­va­tusa­lus­tal­le. Revi/leikkaa ruukut irti ja istuta ne suoraan hyvin kasteltuun maahan. Ruukut maatuvat.

2,50 €

VERMIKU-me.jpg

VER­MI­KU­LIIT­TI  3L

Ym­pä­ris­töys­tä­väl­li­nen ja luonnollinen maanparannusaine. Käytä ainetta mielellään yhdessä perliitin kanssa, joka pitää mullan ilmavana ja kuohkeana. Valossa itävien siementen esikasvatus: Täytä istutusruukku mullalla. Kylvä siemenet ja peitä ne vermikuliitilla. Esikasvatus: Täytä istutusruukku mullalla. Kylvä siemenet, peitä ne mullalla ja sirottele ohut kerros vermikuliittia pinnalle. Kennotaimet: Peitä viljelmä vermikuliitilla.

7,95 €

PER1-me.jpg

PERLIITTI  6L

Perliitti on vulkaaninen aine, joka voimakkaan kuumentumisen myötä on muuttunut valkoiseksi ja huokoiseksi. Aine sekoitetaan multaan, josta tulee ilmavaa ja kuohkeaa. Aine huolehtii juurten hapensaannista ja saa siemenet itämään nopeammin ja nuoret juuret juurtumaan paremmin. Käytä mielellään yhdessä vermikuliitin kanssa, jolloin maa myös säilyttää kosteutta paremmin.
Maanparannus: Sekoita kaksi osaa multaa, yksi osa perliittiä ja yksi osa vermikuliittia.
Esikasvatus ja koulinta: Sekoita multaan perliittiä. Siten multa on ilmavampaa ja juuristo kehittyy paremmin

7,95 €

ktm24-me.jpg

KYLVÖ- JA TAI­MI­MUL­TA BIOLAN

Biolanin kylvö- ja taimimulta on luonnonmukainen erikoismultaseos kylvöihin ja taimikasvatukseen. Se on valmistettu vaaleasta kasvuturpeesta, johon on lisätty hiekkaa. Lannoitukseen on käytetty kompostoitua broilerinlantaa. Kylvö- ja taimimulta on vapaa kasvitaudeista, tuholaisista ja rikkakasveista. Se sopii käytettäväksi myös pienissä taimikennoissa ja -poteissa. Pakkauskoot 10l ja 24l.

Alkaen 3,95 €

biolan%20pienoiskasvihuone-me.jpg

PIE­NOIS­KAS­VI­HUO­NE BIOLAN

Pienoiskasvihuone on tarkoitettu siementen idättämiseen ja pistokkaiden juurruttamiseen. Se takaa tasaiset olosuhteet itämiseen. Tukevan rakenteen ja materiaalin ansiosta voi pie­nois­kas­vi­huo­net­ta käyttää uudelleen. Pienoiskasvihuoneen muotoilu mahdollistaa tuuletuksen taimivaiheessa. Sisältää 12 sammalnappia.

5,95 €