NURMIKON PE­RUS­TA­MI­NEN

Nurmikon perustamiseen kannattaa käyttää aikaa ja tehdä se huolellisesti.

Siivoa pohjamaasta kivet, oksat ja kaikki muu sinne kuulumaton.

Muotoile pohjamaa tasaiseksi. Vettä kerääviä painanteita ei saa jäädä. Muista tehdä kaadot vähintään 2% rakenteista pois päin.

Kas­vua­lus­ta

Nurmikon kasvualusta on hyvä olla vähintään 20cm. 

Hyvä kasvualusta on rikkaruohotonta, seulottua, kalkittua ja lannoitettua multaa.

Mullan toimittajalta on saatavana tuoteseloste mullasta, siitä selviää mitä multa pitää sisällään.

Mikäli kasvualustaa ei ole valmiiksi kalkittu ja lannoitettu täytyy tämä vaihe tehdä ennen kylvötöihin ryhtymistä. 

Käytä kalkkia maan happamuudesta riippuen 40-100kg / 100m2.

Peruslannoitukseen on olemassa useita lannoitteita eri valmistajilla. Voit käyttää esim. Biolanin Nurmikkolannoitetta 10-20 litraa 100 neliölle.  Lannoite ja kalkki tulee sekoittaa kasvualustaan vaikka jyrsimellä.

Lannoitettu ja kalkittu kasvualusta tasoitetaan ja tiivistetään nurmijyrällä. 

sadettimia-me.jpg

Nurmikon kyl­vä­mi­nen

Parasta aikaa kylvötöille on varhainen kevät tai elo-syyskuu, jolloin kosteus- ja lämpöolosuhteet ovat itämisen kannalta parhaimmillaan.

Käytettävä siemenmäärä riippuu siemenseoksesta. 

Kylvön jälkeen siemenet peitetään kevyesti haraamalla ja alue voidaan kertaalleen vielä jyrätäkin, mikäli kasvualusta on kuiva.

Mikäli pitkä poutajakso saapuu juuri kylvön jälkeen on paras turvautua kasteluun. KÄytä kastelussa sadetinta ja kastelu aluetta niin, että se kastuu kunnolla.

k%C3%A4ytt%C3%B6luokat-me.jpg

Nur­mi­kon­sie­men­seok­set

Nurmiheinälajeilla ja -lajikkeilla on erilaisia ominaisuuksia. Siksipä kylvössä kannattaa käyttää seoksia, joihin on valittu useampia lajeja ja lajikkeita. 

Siemenseokset on jaettu käyttöluokkiin. Käyt­tö­luok­ka­mer­kin­nän löydät pakkauksesta.

Meiltä K-Raudasta löydät laadukkaat Cello -nurmikkoseokset.

Nur­mik­ko­sie­men va­li­koi­mam­me

green-me.jpg

Cello Green

Hyvätasoinen yleisseos piha-alueille ja mökkien ympäristöön. Menestyy myös kuivemmassa ja vähemmän ravinteikkaassa maassa.  Sisältää niittynurmikka-lajikkeita 25% (kaunis ja tiheäkasvuinen nurmikko; hyvä kulutuksen- ja talvenkestävyys; kasvuunlähtö hidasta), Puistonata-lajikkeita 20% (hyvä peittävyys; hillittykasvuinen; kestää hyvin kuivuutta sekä kulutusta), Punanata-lajikkeita 50% (kestää kuivuutta sekä jonkin verran varjoa; voimakaskasvuinen) ja monivuotista Raiheinää 5% (vihertyy nopeasti). Käyttöluokka 1. Pakkauskoot 1kg, 2,5kg ja 10kg

extra%20green-me.jpg

Cello Extra Green

Korkealaatuinen nurmikkoseos, josta kasvaa kulutusta kestävä, tiheäkasvuinen hieno edustusnurmikko. Cello Extra Green sisältää niittynurmikka-lajikkeita 40% (kaunis ja tiheäkasvuinen nurmikko; hyvä kulutuksen- ja talvenkestävyys; kasvuunlähtö hidasta) sekä Puistonata-lajikkeita 60% (hyvä peittävyys; hillittykasvuinen; kestää hyvin kuivuutta sekä kulutusta). Käyttöluokka Extra.  Pakkauskoot 1kg, 2,5kg ja 10kg

Sport-me.jpg

Cello Sport

Hyvätasoinen, kulutusta kestävä kotipihan nurmikkoseos. Vaatii menestyäkseen hyvämultaisen, ravinteikkaan maan sekä hyvät kosteusolosuhteet. Seos sisältää niittynurmikka-lajikkeita 60%  (kaunis ja tiheäkasvuinen nurmikko, hyvä kulutuksen- sekä talvenkestävyys. Kasvuunlähtö hidasta.) Puistonata-lajikkeita 15%  (hyvä peittävyys, hillittykasvuinen. Kestää hyvin kuivuutta sekä kulutusta. ) Punanata 20%  (kestää kuivuutta sekä jonkin verran varjoa. Voimakaskasvuinen). Monivuotinen Raiheinä 5%  (vihertyy nopeasti) Käyttöluokka 1. Pakkauskoot 1kg, 2,5kg ja 10kg

tvl-me.jpg

TVL -seos

Nurmikkoseos TVL on teiden reuna-alueiden, luiskien ja muiden harvoin hoidettavien alueiden seos. Kestää hyvin kuivuutta. Pakkauskoko 20kg.

paikkausnurmi-me.jpg

Paikkaus -seos

Erinomaionen ruohoseos vanhan pihanurmikon uudistamiseen ja talvivaurioiden korjaamiseen. Reparera sisältää suuren osan rairuohoa, joka itää nopeasti. Punanata- ja niitynurmikka peittää ajan kuluessa rairuohon ja edistää talvehtimista sekä kestävyyttä. Käyttömäärä 70 g/3 m². Pakkauskoko 70g.

apila-me.jpg

Val­koa­pi­la

Valkoapila lisättynä nurmikkoseoksiin pitää nurmen vihreämpänä ja terveempänä ilman typ­pi­lan­noi­te­li­sää­kin. Nopeasti leviävä ja tallausta kestävä. Sopii kylvettäväksi esim. puiden katveeseen. Pakkauskoko 500g.